Etiquetas

lunes, 18 de noviembre de 2013

Scoop.it!

Una de les feines del mestre és estar sempre al dia de les novetats, això inclou també estar al dia de les novetats tecnològiques. Avui en descorbim una nova a GITIC, un programa anomenat Scoopit!

Per començar, una petita curiositat, en llengua angles "scoop" vol dir primicia. Scoopit! és una eina que et permet fer un registre d'informació, que trobem per la red  ens sembli útil o interessant, i compartir-lo, de forma visualment atractiva, amb altres persones a Internet. A més té un cercador que envia notícies o pàgines que van relacionades amb els temes que t'interessen.


Aquest programa es basa en "content curation" que en anglès significa curació de contingut, aplicat al món de l'Internet i els medis socials, consisteix en un procès de filtrat i agrupació d'informació sobre un tema. En la següent imatge es pot veure clarament aquest procès de "content curation":








Cada publicació que l'usuari fa es publica com un "post". Cada usuari por seguir i ser seguit per altres usuaris. Si s'estableix un lligam amb Facebook o Twitter, Scoopit! anirà avisant cada cop que una de les persones agregades en aquests altres serveis, s'uneixin a Scoopit!Aquesta eina té una versió gratuïta per tots els usuaris.

A continuació una sèrie d'imatges del programa:





Aquí us deixo un tutorial:


Scoop.it! és una eina de la què mai havia sentit parlar abans. La veritat és que trobo que pot fer molt de servei, ja que només s'actualitza aquella informació que tu has escollit per rebre, no t'omplen de contingut que no t'interessa. El fet de que estigui en llengua anglesa també és un punt possitiu perquè no hem d'oblidar que és la llengua que es parla arreu del món i probablement quan sortim al món laboral moltes escoles tinguin l'anglès com a llengua oficial i per això els mestres haurem de saber parlar-lo amb total facilitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario