Etiquetas

martes, 15 de octubre de 2013

Conferència sobre Web 2.0 d'Anna Pérez al 2008



L'internet actual és diferent a fa 10 anys, és un internet multimedia i audiovisual, l'interactivitat que hi ha és molt més gran i cal tenir-ho molt present. Augmenta la participació i permeten fer xarxa,  abans només un nombre de persones pujava documents a la xarxa, en canvi en la Web 2.0 tothom pot pujar arxius, ara  un conjunt que interactuen amb aquest, és a dir, ara parlem  d'intel·ligència compartida.

Gran canvi, el pas de Web 1.0 a 2.0:

Web 1.0: unidireccional, no hi havia interacció amb els usuaris

Web 2.0: eines que ens permeten crear contingut i comparir-lo, com per exemple:

- Google: google maps, gmail, etc. Cercador de propòsit general. Ofereix una versió antiga de les pàgines trobades per si aquestes ja no són disponibles.

- Youtube: Comparteix els vídeos amb els amics, amb els familiars i amb el món sencer.

- Messenger: programa per a la missatgeria instantània

- Fotolog/metroflog: és una variant de weblog, que consisteix bàsicament en una galeria d'imatges fotogràfiques publicades regularment per un o més autors. El llenguatge que s'utilitza és igual que el del messenger, amb abreviatures i llenguatge del carrer prohibit a l'escola

- Facebook: és una eina social que comunica la gent amb els seus amics i coneguts, companys de feina o d'estudi, i amb altres persones del seu entorn.

- (Vídeo) Blogs: abans eren escrits ara permeten recollir continguts de manera multimedia i ordenada a més a més és públic i la gent ho pot lleguir i comentar.



Actualment l'internet ja no és només una eina de text sinó que ara és audiovisual i multimèdia. Tant els mestres com els alumnes poden utilitzar aquest recurs. Aquest fet ens permet fer xarxa, dir allò que sembla una cosa personal es pot convertir en una eina social que permet aportar nou coneixement, comentar i criticar constructivament. Hi ha molts usuaris que intervenen d'aquesta manera el coneixement es multiplica i apareix una blogoesfera.

Hem de tenir molt en compte que en els nens d'avui en dia la tecnologia està molt present i les escoles s'han d'adaptar. Els mestres hauríem d'estar sempre preparats perquè el nostre coneixement es vagi actualitzant a mesura que ho fa la tecnologia i ser capaços d'incloure aquestes eines en l'educació, sempre amb l'objectiu de què els alumnes aprenguin. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario