Etiquetas

lunes, 14 de octubre de 2013

Aconseguir una feina

L'educadora Nieves Segovia, presidenta de la Institución Educativa SEK, assegura que 3 de cada 4 alumnes d'infantil tindran professions que encara no han estat inventades i canviaran de feina entre 7 i 10 vegades al llarg de la seva vida. És per aquest motiu que calen persones que assumeixin el fracàs i què puguin adaptar-se a qualsevol situació, ja que ja no competeix només amb el millor de la classe sinó amb els del tot el planeta.

En el nostre país els joves tenen una molt bona actitud davant l'aprenentatge, tot i això sovint els hi donem la culpa de l'alta tassa de fracàs i abandonament escolar. El problema és que a Espanya no sabem retenir el talent, no som capaços d'oferir als joves les oportunitats adequades. El sistema actual busca l'èxit a través del rigor acadèmic, però hi ha altres talents com habilitats personals i socials. A Estats Units els graduats estan demandant a les seves universitats perquè no troben feina i se senten defraudats. Els valors de l'èxit són: la intel·ligència social, el pensament innovador i adaptable, la competència intercultural, el pensament computacional, el coneixement de nous medis i la transdisciplinaeitat.

Espanya només produeix un 3% d'alumnes brillants davant el 8% de la resta de països de l'OCDE i la millora d'aquesta xifra depèn d'una transformació profunda en el sistema educatiu.

La professora i directora académica del Centre Treball i Família de l'IESE, Mireia Las Heras diu "Prepara un vídeo-currículum de 2 minutos, con música, imágenes, una breve presentación en español e inglés y un link a tus perfiles profesionales en las redes sociales o tu blog"

No hay comentarios:

Publicar un comentario