Etiquetas

domingo, 27 de octubre de 2013

Funcionament del PWP

Avui a l'aula obrim l'aplicació Power Point i parlem sobre com és un bon i un mal Power Point. És una eina que ja portem, segurament tots, molt de temps utilitzan però mai està de més donar-hi un cop d'ull una mica més crític. 

Microsoft PowerPoint és un programa de presentació, un dels més estessos actualment, desenvolupat per l'empresa Microsoft per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS, àmpliament usat en diferents camps com l'ensenyament, negocis, etc. Està integrat dins el paquet Microsoft Office que aprofita els avantatges que li oferixen els altres components de l'equip per a obtenir un resultat millor. Va ser concebut per la societat Forethought i llançat al mercat a l'abril de 1987, per Macintosh d'Apple. S'executava en blanc i negre, administrant pàgines que barrejaven textos i gràfics per a una utilització en retroprojector. Una nova versió en colors va arribar un any més tard, després de la sortida comercial del primer Macintosh a colors. Microsoft va comprar a Forethought i els seus programes de PowerPoint a la fi de juliol de 1987 i va difondre en 1990 la primera versió Windows 3.0. Des de 1990, PowerPoint pertany a la suite ofimàtica de Microsoft Office. Les versions posteriors van aparèixer més tard en el transcurs de les difusions de noves versions de la suite ofimàtica de Microsoft Office, per arribar a la versió actual.

És un programa dissenyat per fer presentacions amb text esquematitzat, així com presentacions en diapositives, animacions de text i imatges predissenyades o importades des d'imatges de l'ordinador. Se li poden aplicar diferents dissenys de font, plantilla i animació. Dona molt de joc ja que, si s'apren a utilitzar, i s'apren a utilitzar molt ràpidament i fàcilment, se li pot treure molt de profit. És un soport que pot estar present en moltes situacions, des de reunions de feina fins a classes a l'escola.




Com bé va dir Albert Einstein "Si no pots dibuixar-ho és que no ho entens". El que és concret impacta i convenç al públic més que allò que és abstracte. Per aquest motiu els mitjans audivisuals són útils per destacar paraules o conceptes i per a un tipus concret d'informació, com la estadística o esquemes, però no s'ha d'abusar perquè només són un soport, és la persona qui ha de convèncer.



En la imatge superior es veu una presentació de Power Point per començar amb una plantilla ja predissenyada. 

Personalment crec que el Power Point és una eina molt útil per a fer presentacions ja que, és un gran suport i a l'hora molt fàcil d'utilitzar. Fa poc però vaig descobrir l'eina Prezi. En un començament em va semblar millor perquè era una cosa que mai havia vist, ho veia molt innovador. Ara però ho comparo amb el Power Point i la veritat és que encara no se quina eina és millor. Si que és cert que el Prezi dóna més joc, i potser crida més l'atenció però el Power Point és més serio. Això però també depén molt de com es fagi la presentació i la finalitat que aquesta tingui.

Fa molts anys que utilitzo el Power Point, potser des de Primària per això crec que tractar aquest programa a la universitat no és del tot necessari. Si que és cert que en un començament les presentacions que feia no tenien res a veure amb les presentacions que faig avui en dia, i tot és gràcies a un professor que vaig tenir a l'escola que li donava molta importancia. Amb ell les meves presentacions van passar a ser disapositives amb lletres flotant i imatges donant voltes a presentacions amb un disseny adequat per a cada situació.

Aquí us deixo amb el meu PWP:


No hay comentarios:

Publicar un comentario