Etiquetas

lunes, 28 de octubre de 2013

Twitter

El Twitter és una eina que molts de nosaltres ja utilitzem diariament, avui a Gestió de l'Informació i Tecnologies tractem aquest programa. Ens serà molt útil per a un treball que hem ed fer a l'assignatura en el què hem de seguir a un personatge. El nostre grup hem escollit seguir a Arturo Pérez Reverte, personatge molt actiu al Twitter i a altres xarxes socials.

El Twitter és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text limitats d'una longitud màxima de 140 caràcters, en la qual perdem una mica la nostre identitat real perquè tenim una barrera davant, la pantalla que ens facilita dir coses que no diriem cara a cara. Tot i això cal respectar als altres, abans de publicar res cal consultar i demanar permísEl meu nom d'usuari de twitter és @ninetyninestolen

No es comparteixen missatges sinó que es fa RT (retwit) o es dona resposta. És una nova manera de comunicar-se. El Retweet és una re-publicació d'algun altre Tweet. La funció Retweet de Twitter t'ajuda a compartir i altres ràpidament que Twitter amb tots els seus seguidors. A vegades la gent escriu RT en el començament d'un Tweet per indicar que es tornen a publicar contingut d'una altra persona. Això no és un mandat oficial de Twitter o característica, però vol dir que ells estan citant a un altre usuari de Twitter. 

Amb el Twitter es van popularitzar els hashtags. El símbol #, anomenat un hashtag, s'utilitza per marcar paraules clau o temes en un Tweet. Va ser creat orgànicament per usuaris de correu electrònic com una forma de categoritzar els missatges. La gent fa servir el símbol hashtag # abans d'una paraula clau o frase (sense espais) corresponent al seu piulada al categoritzar els tweets i els ajuden a mostrar amb més facilitat a Twitter Search. En fer clic en una paraula hashtagged en qualsevol missatge que mostra tots els tweets marcats amb aquesta paraula clau. Hashtags poden ocórrer en qualsevol part del piu - al principi, al mig o al final. Hashtagged paraules que esdevenen molt populars són sovint temes de moda. 
Cada tuit de l'assignatura el farem amb el hashtag #gitic13


Un twit:


Twitter és una eina molt útil per a comunicar-se i rebre informació. A diferència del que podria ser Facebook o Tuenti, el Twitter et permet seguir a gent tot i que no la coneguis. En canvi, a les altres dues l'altre persona t'ha d'acceptar. Hi ha una opció a Twitter que també et permet tenir una compte privada però la majoria de les comptes són públiques. Amb aquesta eina moltes vegades s'inicien debats o converses sobre un tema, això pot acabar bé o pot acabar malament, sempre hi haurà aquella persona que estarà d'acord amb el que publiques i aquella que no ho estarà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario